अरपा पैरी के धार महानदी हे अपार छत्तीसगढ़ी गीत (Arpa Pairi ke dhar mahanadi he apar CG Song) Text Layrics

अरपा पैरी के धार महानदी हे अपार छत्तीसगढ़ी गीत (Arpa Pairi ke dhar mahanadi he apar CG Song) Text Layrics :

1. हिन्दी में ....

अरपा पैरी के धार महानदी हे अपार

इंदिरावती हर पखारय तोरे पईयां

महूं विनती करव तोर भुँइया

जय हो जय हो छत्तीसगढ़ मईया

(अरपा पैरी के धार महानदी हे अपार

इंदिरावती हर पखारय तोरे पईयां

महूं विनती करव तोर भुँइया

जय हो जय हो छत्तीसगढ़ मईया)


अरपा पैरी के धार महानदी हे अपार

इंदिरावती हर पखारय तोरे पईयां

(महूं विनती करव तोर भुँइया

जय हो जय हो छत्तीसगढ़ मईया)


सोहय बिंदिया सही, घाट डोंगरी पहार

(सोहय बिंदिया सही, घाट डोंगरी पहार)

चंदा सुरूज बने तोरे नैना

सोनहा धान अइसे अंग, लुगरा हरियर हे रंग

(सोनहा धाने के अंग, लुगरा हरियर हे रंग)

तोर बोली हवे जइसे मैना

अंचरा तोर डोलावय पुरवईया

(महूं विनती करव तोर भुँइया

जय हो जय हो छत्तीसगढ़ मईया)


सरगुजा हे सुग्घर, तोरे मउर मुकुट

(सरगुजा हे सुग्घर, जईसे मउर मुकुट)

रायगढ़ बिलासपुर बने तोरे बञहा

रयपुर कनिहा सही, घाते सुग्गर फबय

(रयपुर कनिहा सही, घाते सुग्गर फबय)

दुरूग बस्तर बने पैजनियाँ

नांदगांव नवा करधनियाँ

(महूं विनती करव तोर भुँइया

जय हो जय हो छत्तीसगढ़ मईया)


अरपा पैरी के धार महानदी हे अपार

इंदिरावती हर पखारय तोरे पइयां

महूं विनती करव तोरे भुँइया

जय हो जय हो छत्तीसगढ़ मईया

(अरपा पैरी के धार महानदी हे अपार

इंदिरावती हर पखारय तोरे पइयां

महूं विनती करव तोर भुँइया

जय हो जय हो छत्तीसगढ़ मईया

महूं विनती करव तोर भुँइया

जय हो जय हो छत्तीसगढ़ मईया

महूं विनती करव तोर भुँइया

जय हो जय हो छत्तीसगढ़ मईया)


3. अंग्रेजी (English) में ....

arapa paayaree ke dhaar gretar pooree tarah se

indraavatee har pakhaaray tore paeen

mahoon vinatee karav tor bhuniya

jay ho jay ho chhatteesagadh

(arapaaree ke dhaar gretar pooree tarah se

indraavatee har pakhaaray tore paeen

mahoon vinatee karav tor bhuniya

jay ho jay ho chhatteesagadh)


arapa paayaree ke dhaar gretar pooree tarah se

indraavatee har pakhaaray tore paeen

(mahun vinatee karav tor bhuniya

jay ho jay ho chhatteesagadh)


sohay bidiya, haanikaarak dongaree pahaar

(sohay bidiya sahee, haanikaarak pahaar)

chanda surooj bane tore na

sonha dhaan ang ang, lugara hariyar he rang

(sonha dhaane ke ang, lagara hariyar he rang)

tor bo have je maina

anchara toradolavay puraveeya

(mahun vinatee karav tor bhuniya

jay ho jay ho chhatteesagadh)


saraguja he sugghar, tore moor kukt

(saraguja he sug, jayase maoor kukt)

raayagadh bilaasapur bane tore bhanha

raayapur kaniha hindee, ghatate suggar phabay

(rayapur kaniha hindee, ghata suggar phabay)

roog bastar banee paijan duhaee

nand gaanv nava karadhaniyaan

(mahun vinatee karav tor bhuniya

jay ho jay ho chhatteesagadh)


arapa paayaree ke dhaar gretar pooree tarah se

indraavatee har pakhaaray tore piyaan

mahoon vinatee karav tore bhuniya

jay ho jay ho chhatteesagadh

(arapaaree ke dhaar gretar pooree tarah se

indraavatee har pakhaaray tore piyaan

mahoon vinatee karav tor bhuniya

jay ho jay ho chhatteesagadh

mahoon vinatee karav tor bhuniya

jay ho jay ho chhatteesagadh

mahoon vinatee karav tor bhuniya

jay ho jay ho chhatteesagadh Maiya)

RACHANKAR - NARENDRA LAL VARMA 

इस पोस्ट में आपने पढ़ा - 

अरपा पैरी के धार महानदी हे अपार छत्तीसगढ़ी गीत (Arpa Pairi ke dhar mahanadi he apar CG Song) Text Layrics 

About Author : Mr. Suraj Singh Joshi

नमस्कार दोस्तो, स्वागत है आपका इस वेबसाइट पर मेरा नाम है Suraj Singh Joshi और मैं इस ब्लॉग का संस्थापक और एक पेशेवर ब्लॉगर हूं। मैंने यह वेबसाइट खास उनके लिए क्रिएट किया है, जो Digital Markering, Website Designing, Exam Preparations Or General Knowledge के बारे में जानना चाहते है क्योंकि यहाँ आपके लिए Blogging और Make Money, SEO, Adsense And News Updates etc जैसे Topics पर आर्टिकल मिलेंगे जो नए Updates के साथ है। मैं यहाँ पर नियमित रूप से अपने पाठकों के लिए उपयोगी और मददगार जानकारी शेयर करता हूं। ❤


Let's Get Connected: Twitter | Facebook | Youtube

Next Post Previous Post
No Comment
Add Comment
comment url